Agenda

 

Design & Kunst weekend

 

Koopzondag 29 juni 2014
van 12.00 - 17.00 uur
Design&Kunst
Gratis parkeren!

Op koopzondag 29 juni a.s. staat de binnenstad van Doetinchem volledig in het teken van Design&Kunst.

Dit jaar viert Design & Kunst het eerste lustrum! Daarom is het duo Djovrie Krüs & Robin Gerritsen gevraagd een cadeau te maken voor bezoekers. Waar het duo voorgaande jaren tijdens Design & Kunst hun werk exposeerde bij Villa Ruimzicht en Voorhuis Design, zijn zij dit jaar op zondagmiddag LIVE aan het werk in de Catharinakerk in Doetinchem en maken ter plekke een persoonlijke mode-illustratie voorzien van bijpassend gedicht.

 

Ook dit jaar is het aanbod weer gevarieerd; er zijn product-ontwerpen te zien van Niels Smeltink, Cum-Laude afgestudeerd ontwerper aan de Design Academy Eindhoven. John v.d. Pol en Jan Willem Henssen presenteren een door hen ontwikkelde uittrekbare lamp en een verstelbare bijzettafel.  In opdracht van HP/De Tijd heeft Anne Stolwijk van Krantenkunst tien portretten gemaakt van bekende Nederlandse schrijvers. Eerder is de serie al te zien geweest in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam, nú is deze te zien tijdens Design & Kunst Doetinchem. Bert Jan Hekket heeft zich toegelegd op het schilderen van portretten op de werkwijze van de meesters van de zeventiende eeuw en Sandra Derksen maakt onder de naam ‘Sprint’ zeefdrukken op papier en stof, waarbij zij natuurlijke vormen van bloemen, planten en bomen combineert met grafische elementen. Dit is slechts een greep uit het aanbod.

 

Met de Design & Kunst routefolder, die vrij verkrijgbaar is, kan de bezoeker een eigen route uitstippelen langs de deelnemende winkels, herkenbaar aan het bord aan hun etalage. Zondagmiddag kan van 13:00 uur tot 17:00 uur persoonlijk kennis gemaakt worden met de deelnemende kunstenaars in de Catharinakerk. Daar wordt tevens extra werk geëxposeerd en kan ook kunst gekocht worden.

Er is kunst, de Muziekschool Oost Gelderland verzorgd de muzikale omlijsting en er is een kinderkunstspeurtocht. Winkelend Doetinchem, van jong tot oud, wacht een creatief weekend vol inspiratie, kunstzinnige sfeer, enthousiasme en verrassende kwaliteit.

Meer informatie over Design & Kunst en een compleet overzicht van de deelnemende ontwerpers en kunstenaars is te vinden op www.allotts.nl

 

Data

 

Begindatum

27-06-2014

Einddatum

28-06-2014

 


 

Locatie

 

Adres

Doetinchem

 


 

Contact

p/a Simonsplein 15 | Postbus 12 | 7000 AA Doetinchem | 0314 - 76 90 09 | info@jedoethetindoetinchem.nl

Doetinchem, een compacte én complete stad