Agenda

 

Festival BuitenGewoon

 

Zaterdag 12 juli staat Doetinchem in het teken van de 21e editie van Festival BuitenGewoon. In de line-up van dit jaar zijn zowel ‘ruwe diamanten’ als bekende nationale topartiesten terug te vinden: Circuswerkplaats Boost (Redonda), CircoRipopolo (Fazzoletto), stand-up comediansHowardKomproe en René van Meurs (Comedytrain), de Gameboyz, zandtovenaar Gert van de Vijver, Hotel Modern (Garnalen Verhalen), Hanneke en Jonas (Solaris), Maaike Ouboter en Marike Jager

Trots!
Peter Timmers, voorzitter van het festival: “Even leek het erop dat we vanwege wegvallende subsidies dit jaar geen festival zouden hebben. Maar door een nieuwe weg in te slaan zijn we er toch in geslaagd om een prachtige programmering samen te stellen met muziek, theater én dans. We hebben ervoor gekozen om het festival dit jaar voor het grootste deel ‘binnen’ plaats te laten vinden en daar is de programmering op aangepast.”Een soort Doetinchemse versie van de Parade is wat ons voor ogen staat.

BuitenGewonebinnenlocaties
Het festival vindt plaats op negen podia, verdeeld over vijf locaties in het DoetinchemseCultuurKwartier (Het Borghuis, de tuin van Villa Ruimzicht, Schouwburg Amphion, De Gruitpoort en de kapel van de Baptistengemeente’ ). De concerten en voorstellingen vinden meerdere keren achter elkaar plaats, waardoor bezoekers hun eigen avondvullende programma kunnen samenstellen. Een naam die direct opvalt tussen de festivallocaties is ‘dekapel van de Baptistengemeente’, een plek waar veel inwoners van de regioongetwijfeld wel eens van gehoord hebben, maar nog nooit binnen zijn geweest. Tijdens het festival wordt de kapel omgetoverd tot een ware muziektempel waar Marike Jager en Maaike Ouboter achtereenvolgend hun opwachting zullen maken.

Ticketverkoop
De vorige edities van het festival waren vrijwel geheel gratis, maar om een stevig financieel fundament te creëren van waardoor het festival ook in de toekomst met minder subsidies kan blijven bestaan, betalen de bezoekers dit jaar een minimale toegangsprijs voor de concerten en voorstellingen. De prijzen variëren van €2,50 tot €6,00 een schijntje vergeleken bij wat cultuurliefhebbers normaal betalen om deze artiesten in actie te zien. Bezoekers kunnen de tickets vanaf 12 juni bestellen via de website van het festival.

Meer informatie en kaartverkoop via www.festivalbuitengewoon.nl.

Data

 

Begindatum

12-07-2014

Einddatum

12-07-2014

 


 

Locatie

 

Adres

Doetinchem

 


 

Contact

p/a Simonsplein 15 | Postbus 12 | 7000 AA Doetinchem | 0314 - 76 90 09 | info@jedoethetindoetinchem.nl

Doetinchem, een compacte én complete stad